Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Debat/ Magten slider hårdest på SF

Debat/ Magten slider hårdest på SF

28. okt. 2012
Jarl Cordua
JARL CORDUA
JOURNALIST, BLOGGER
Email
Født 1969. Cand.polit. Politisk kommentator. Klummeskribent bl.a. på sin egen uafhængige liberale blog jarlcordua.dk samt vært på det ugentlige program "Cordua & Steno" på Radio 24-Syv. Holder foredrag og driver konsulentvirksomhed. Har kort til det lokale fitnesscenter og elsker at rejse. Bosat i Hellerup, gift med Vibeke og far til Andreas.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Socialistisk ideologi udpeger voldsomme økonomiske kriser som særligt velegnede til store samfundsomvæltninger. Det er netop i tider som nu, at venstrefløjen har muligheder for at fremstå som særligt attraktive både som såkaldt 'solidarisk alternativ' og eksponent for banebrydende 'nytænkning', der en gang for alle bryder med skiftende regeringers 'nedskæringspolitik'.

I Danmark er venstrefløjen delt op i den 'yderste venstrefløj' i form af Enhedslisten, der i disse år vælgermobiliserer som aldrig før, og så den nå ja 'inderste venstrefløj' i kraft af SF, som i hvert fald indtil for ganske nylig styrtblødte vælgere. Begge reaktioner sker som konsekvens af, at SF som nyt regeringsparti har måttet gå baglæns på sin hidtidige politik på områder som skat, velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Derved har SF skabt akutte troværdighedsproblemer i forhold til deres naturlige vælgerbase, som er flygtet til Enhedslisten.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier