Kommunen.dk
MENU

Debat/ Magten slider hårdest på SF

Debat/ Magten slider hårdest på SF

28. okt. 2012
Jarl Cordua
JARL CORDUA
JOURNALIST, BLOGGER
Email
Født 1969. Cand.polit. Politisk kommentator. Klummeskribent bl.a. på sin egen uafhængige liberale blog jarlcordua.dk samt vært på det ugentlige program "Cordua & Steno" på Radio 24-Syv. Holder foredrag og driver konsulentvirksomhed. Har kort til det lokale fitnesscenter og elsker at rejse. Bosat i Hellerup, gift med Vibeke og far til Andreas.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Socialistisk ideologi udpeger voldsomme økonomiske kriser som særligt velegnede til store samfundsomvæltninger. Det er netop i tider som nu, at venstrefløjen har muligheder for at fremstå som særligt attraktive både som såkaldt 'solidarisk alternativ' og eksponent for banebrydende 'nytænkning', der en gang for alle bryder med skiftende regeringers 'nedskæringspolitik'.

I Danmark er venstrefløjen delt op i den 'yderste venstrefløj' i form af Enhedslisten, der i disse år vælgermobiliserer som aldrig før, og så den nå ja 'inderste venstrefløj' i kraft af SF, som i hvert fald indtil for ganske nylig styrtblødte vælgere. Begge reaktioner sker som konsekvens af, at SF som nyt regeringsparti har måttet gå baglæns på sin hidtidige politik på områder som skat, velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Derved har SF skabt akutte troværdighedsproblemer i forhold til deres naturlige vælgerbase, som er flygtet til Enhedslisten.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.