Politik fra rødderne

Arbejdsløse skal have hjælp til selvhjælp med mikrolån

I stedet for at søge job som lønmodtager får en gruppe ledige i Aarhus Kommune hjælp til at blive iværksættere. Københavns Kommune vil lade sig inspirere af projektet, men ifølge kritikerne går det for langsomt

 mikrolån

Af Eva Aagaard | [email protected]

Robin Vedsted Overgaard havde altid drømt om at blive selvstændig. Men for en mand, der var blevet sygemeldt med stress, havde tilbragt et år på sygedagpenge og for nylig var blevet diagnosticeret med en mild form for autisme, virkede drømmen meget fjern.

Arbejdslivet havde været kaotisk for Robin Vedsted Overgaard. På grund af sin autisme havde han svært ved at aflæse sociale situationer, og der opstod misforståelser på arbejdspladsen. Egentlig ville han helst bruge sin datamatikeruddannelse til at sidde alene og løse it-opgaver for forskellige kunder.
En dag fortalte sagsbehandleren i Aarhus Kommune om et nyt projekt.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57