Politik fra rødderne

Splittelsen mellem by og land bliver det centrale emne i Tyskland de kommende år, mener landets landbrugsminister, som bakkes op af Tysklands pendant til KL. Flere tiltag giver borgerne detaljeret viden om landdistrikterne.
Foto: Bent Nielsen / Polfoto
Splittelsen mellem by og land bliver det centrale emne i Tyskland de kommende år, mener landets landbrugsminister, som bakkes op af Tysklands pendant til KL. Flere tiltag giver borgerne detaljeret viden om landdistrikterne. Foto: Bent Nielsen / Polfoto

Tyskerne kæmper (også) mod splittelse mellem land og by

I Tyskland ses afvandringen fra landet og det voksende skel mellem land og by som et massivt politisk problem. Info-portaler skal hjælpe landdistrikterne, mens et "Landatlas" definerer de reelle problemer helt ned på kommunalt niveau. Men der er ingen snuptagsløsninger på de mangfoldige udfordringer.

Af Mathias Irminger Sonne | [email protected]

"Trump, brexit og Alternative für Deutschland har givet os en lærestreg: Vores fremtid afgøres på landet. Splittelsen mellem by og land bliver det centrale emne de næste år."

Så entydige var ordene fra den tyske landbrugsminister Christian Schmidt (CSU) i slutningen af 2016. Hans advarsel blev på lederplads prompte bakket op af "Deutscher Städte- und Gemeindebund", der svarer til KL: Tyskland er ved at knække på samme måde som USA, og vi skal handle nu.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57