Politik fra rødderne

Venstres kommunalordfører Carl Holst peger på sammenhæng og én indgang som en af kommunernes vigtigste opgaver i den kommende valgperiode.
Venstres kommunalordfører Carl Holst peger på sammenhæng og én indgang som en af kommunernes vigtigste opgaver i den kommende valgperiode.
Foto: Jens Dresling / RITZAU FOTO

Kommunalordførerne: Det bliver kommunernes største udfordringer de næste fire år

Hvad bliver de største udfordringer for kommunerne i den næste valgperiode? Kommunen.dk har spurgt partiernes kommunalordførere på Christiansborg.

 udfordringer

Af Astrid Skov Andersen og Johannes Baunsgaard | [email protected]

V: Én indgang og sammenhængende offentlig service

En af de vigtigste opgaver og største udfordringer bliver opfølging på sammenhængsreformen. At sikre, at borgeren oplever en sammenhængende indsats. At man ikke møder én, når man er i beskæftigelse og en anden, når man har kontakt med socialområdet og en tredje, når man er i kontakt med sundhedsområdet. Borgeren skal opleve én indgang og en helhedsorienteret og sammenhængende service fra det offentlige. Det er også vigtigt, at kommunerne arbejder sammen med regionerne i forhold til at få afklaret nogle snitflader. Overgangen fra at en borger bliver udskrevet fra det regionale  behandlingstilbud til den kommunale hjemmepleje eller overgangen og snitfladerne i forhold til at nogle borgere både har alkoholmisbrug og stofmisbrug. Det ene er kommunalt, og det andet er regionalt. Sammenhæng er vigtigt, fordi undersøgelser viser, at borgere har mange kontakter med det offentlige og faktisk viser det sig også, at jo mere udsat, du er, des større er forpligtelsen for borgeren til at være i kontakt med det offentlige. Det vil sige, at borgeren nogle gange oplever, at man render lidt sur i systemet. Vi skal i hvert fald sørge for, at borgeren oplever en sammenhængende offentlig service.

- Carl Holst, kommunalordfører for Venstre

DF: Kommuner skal ikke deles op i A og B-hold

Vi kommer ikke udenom, at demografien bliver en stor udfordring i de kommende år. Der bliver markant flere ældre og i nogle landkommuner flytter mange unge mod de større bykommuner. Hvis kommunen skal kunne rekruttere personale nok til at yde en god service til de ældre borgere, skal der være en god økonomi. Men vi kan se, at økonomiske problemer fylder meget i nogle af de kommuner, der i forvejen oplever demografisk skævhed. Det gør mig bange for, at der kan opstå A og B-kommuner. Dem med en stærk økonomi og ressourcestærke tilflyttere og dem med mindre indtægter og store udgifter på grund af ældre eller syge borgere, der ikke er i arbejde.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Klima

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57