dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Venstres kommunalordfører Carl Holst peger på sammenhæng og én indgang som en af kommunernes vigtigste opgaver i den kommende valgperiode.
Venstres kommunalordfører Carl Holst peger på sammenhæng og én indgang som en af kommunernes vigtigste opgaver i den kommende valgperiode.
Foto: Jens Dresling / RITZAU FOTO

Kommunalordførerne: Det bliver kommunernes største udfordringer de næste fire år

Kommunalordførerne: Det bliver kommunernes største udfordringer de næste fire år

Hvad bliver de største udfordringer for kommunerne i den næste valgperiode? Kommunen.dk har spurgt partiernes kommunalordførere på Christiansborg.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

V: Én indgang og sammenhængende offentlig service

En af de vigtigste opgaver og største udfordringer bliver opfølging på sammenhængsreformen. At sikre, at borgeren oplever en sammenhængende indsats. At man ikke møder én, når man er i beskæftigelse og en anden, når man har kontakt med socialområdet og en tredje, når man er i kontakt med sundhedsområdet. Borgeren skal opleve én indgang og en helhedsorienteret og sammenhængende service fra det offentlige. Det er også vigtigt, at kommunerne arbejder sammen med regionerne i forhold til at få afklaret nogle snitflader. Overgangen fra at en borger bliver udskrevet fra det regionale  behandlingstilbud til den kommunale hjemmepleje eller overgangen og snitfladerne i forhold til at nogle borgere både har alkoholmisbrug og stofmisbrug. Det ene er kommunalt, og det andet er regionalt. Sammenhæng er vigtigt, fordi undersøgelser viser, at borgere har mange kontakter med det offentlige og faktisk viser det sig også, at jo mere udsat, du er, des større er forpligtelsen for borgeren til at være i kontakt med det offentlige. Det vil sige, at borgeren nogle gange oplever, at man render lidt sur i systemet. Vi skal i hvert fald sørge for, at borgeren oplever en sammenhængende offentlig service.

- Carl Holst, kommunalordfører for Venstre

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier