Politik fra rødderne

Kommunale millioner yngler i besatte områder

Selvom den officielle danske holdning er, at bosættelser på Vestbredden er ulovlige, har syv kommuner i årevis ladet deres penge yngle hos virksomheder, der arbejder i FN-stridige bosættelser.

 etiske investeringer

Af Niels Krogh Søndergaard | [email protected]

En ny undersøgelse fra research-centeret Danwatch viser, at danske kommuner har 20,6 millioner kroner i investeringer i virksomheder med direkte relation til FN-stridige bosættelser på Vestbredden i Palæstina.

Ifølge FN’s særlige rapportør Richard Falk bør alle virksomheder straks suspendere alle aktiviteter, som bidrager til oprettelsen og driften af israelske bosættelser. Derfor håber Danwatch, som har opbakning fra Forbrugerrådet og Folkekirkens Nødhjælp, at rapporten vil give anledning til selvransagelse i kommunernes økonomiafdelinger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57