Politik fra rødderne

Inddragelse var pynten på lagkagen i 2010erne, mens værdier bliver det i 2020erne. Men der er mange lag i ledelseslagkagen - og man skal også huske bundene og flødeskummet.
Inddragelse var pynten på lagkagen i 2010'erne, mens værdier bliver det i 2020'erne. Men der er mange lag i ledelseslagkagen - og man skal også huske bundene og flødeskummet.
Foto: Bax Lindhardt, Ritzau Scanpix

2020'erne kommer: Ledelse bliver mere krævende, men også mere spændende

Hvordan sætter vi den rigtige retning, når borgerne er med på råd? Det bliver fokus de næste ti år, forudser professor. Men det er ikke slut med bureaukrati og målinger.

 ledelse

Af Anni Kristensen | [email protected]

Sig ordene New Public Management, og mange offentligt ansatte stønner af væmmelse.

Denne tilgang til styring og ledelse blev den store ledetråd i 1990'ernes modernisering af den offentlige sektor, hvor elementer som målstyring, kontrol, evaluering, privatisering, udlicitering og frie forbrugsvalg skulle gøre op med bureaukrati og ineffektivitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57