Elbiler kom ind i hjemmeplejen i 2010erne, og ny teknologi kommer til at tage fart i 2020erne, forudser professor i sundhedsøkonomi ved Vive, Jakob Kjellberg. Her ses Agnete Stenderup, som er social- og sundhedshjælper i Nørrebro Hjemmepleje.
Elbiler kom ind i hjemmeplejen i 2010'erne, og ny teknologi kommer til at tage fart i 2020'erne, forudser professor i sundhedsøkonomi ved Vive, Jakob Kjellberg. Her ses Agnete Stenderup, som er social- og sundhedshjælper i Nørrebro Hjemmepleje.
Foto: Ditte Valente, Ritzau Scanpix

2020'erne kommer: Nu skal vi gøre noget ved den nære sundhed

Teknologi møder for alvor sundhedsvæsnet, og politikere skal finde ud af, hvordan de vil føre et begreb født i 2010'erne - det nære sundhedsvæsen - ud i livet.

 sundhed

Af Emma Oxenbøll | [email protected]

I 2010'erne gik det for alvor op for os, at penge på et tidspunkt slipper op. På den anden side af 2000'erne og finanskrisen gik sygehusvæsenet fra en højvækst til en lavvækst periode, og fra at have fokus på at producere os ud af problemer gik vi til at fokusere på kvalitet og tage højde for flere børn og ældre.

Flere operationer og undersøgelser skulle ikke mere automatisk give flere penge. Ikke mere produktivitet fremfor kvalitet. 2010'erne blev en tilpasning til en ny virkelighed, hvor demografien, selvom vi havde snakket om den i 100 år, lige pludselig kom:

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:


Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57