Politik fra rødderne
Småskolen på Nakkebølle Fjord gik konkurs i foråret. Før det også Nyborg Søfartsskole, som også havde til huse i bygningen her. Men det er ikke kun lukkede skoler, der er årsag til, at Tvinds indtjening i Danmark daler.
Foto: Sonny Munk Carlsen, Ritzau Scanpix

Tvinds indkomst i Danmark daler

Selv om kommuner ikke bevidst må undgå Tvind-relaterede bo- og opholdssteder, daler forbruget. Michael Ziegler drømmer fortsat om, at et fravalg bliver lovligt.

 nej tak

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

I 1996 fik opholdssteder, højskoler og andre Tvind-institutioner 103 mio. kr. i statstilskud. Men derefter satte staten en stopper for pengeoverførslen med en særlov, der trods underkendelse i Højesteret stadig lever i det skjulte. Ingen Tvind-relaterede institutioner eller skoler har i hvert fald siden fået tilskud fra staten til for eksempel at drive skole.

I stedet bliver pengene tjent ved at tage sig af udsatte børn og unge på specialskoler, STU-uddannelser, bosteder og opholdssteder. En forretning, der frem til 2016 var vokset til en årsindtægt på 231 mio. kr. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Indkøb


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57