Kommunen.dk
MENU

Kommuner støtter både tobaksindustrien og rygestopkurser

Kommuner støtter både tobaksindustrien og rygestopkurser

En række af landets største kommuner investerer i globale tobaksselskaber samtidig med, at de bruger millioner på at få deres egne borgere til at kvitte smøgerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Manden bag det cigaretrygende ikon ’Marlboro Man’ døde angiveligt af lungekræft. Hans skæbne blev en katalysator for den kamp mod rygning, som kommunerne i dag fortsætter med en bred vifte af tilbud om rygestopkurser rettet mod borgere og ansatte.
Men dobbeltheden i ’Marlboro Mans’ død lever også videre i kommunerne. For samtidig med, at der bruges millioner på at modvirke rygning, så tjener en række kommuner penge på at investere i store globale tobakskoncerner.
Blandt andet producenten bag Marlboro-cigaretterne, Philip Morris, og British American Tobacco, som ejer det dansk funderede House of Prince. Det viser en stikprøve i en række af landets største kommuners investeringer, som Kommunen har foretaget.
”Jeg kan godt forstå, hvis nogen tænker, at det er dobbeltmoralsk. Vores motto i sundhedsudvalget er ’det sunde valg’. Og det hjælper vi ikke nogen med at træffe ved at støtte en tobaksindustri, der hvert år koster samfundet mellem tre og fire milliarder kroner,” siger Flemming Brank (K), formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Frederiksberg Kommune.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.