Politik fra rødderne

Majbrit Berlau hører historier om arbejdsgivere, der reagerer på en stresssygemelding med standardkommentarer som “Holder du ikke bare fri et par dage, og så er det nok taget i opløbet? Eller: “Er der noget på hjemmefronten, vi lige skal snakke om?
Majbrit Berlau hører historier om arbejdsgivere, der reagerer på en stresssygemelding med standardkommentarer som “Holder du ikke bare fri et par dage, og så er det nok taget i opløbet?” Eller: “Er der noget på hjemmefronten, vi lige skal snakke om?”
Foto: Thomas Tolstrup

“Hvis der var tale om en virus, der havde ramt så mange danskere, havde vi arbejdet på højtryk for at finde en vaccine til at gøre os immune.”

Majbrit Berlau blev syg af stress på grund af grænseløst arbejde. Nu er hun tilbage, men det har krævet en række ændringer i hendes egen og organisationens måde at arbejde på. For hun nægter at blive syg af sit job igen.

 stress

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

I sommer gik Majbrit Berlau til sin coach. Hun havde brug for at få styrket sit panserværn mod verden, sagde hun. Hun forklarede, at hun blev for let påvirket. Ramt af ting, der ikke burde ramme hende, og hun ville have coachens hjælp til at kunne klare mere. Men coachen var ikke i tvivl: Majbrit Berlau havde ikke brug for et panserværn. Hun havde stress og brug for behandling.

Socialrådgivernes 40-årige formand benægtede. For hvordan kan man være topchef i en organisation, sin egen leder og samtidig blive syg af stress? Det hang slet ikke sammen med den fortælling, hun havde om sig selv.

Blå bog

Majbrit Berlau

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57