Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Majbrit Berlau hører historier om arbejdsgivere, der reagerer på en stresssygemelding med standardkommentarer som “Holder du ikke bare fri et par dage, og så er det nok taget i opløbet? Eller: “Er der noget på hjemmefronten, vi lige skal snakke om?
Majbrit Berlau hører historier om arbejdsgivere, der reagerer på en stresssygemelding med standardkommentarer som “Holder du ikke bare fri et par dage, og så er det nok taget i opløbet?” Eller: “Er der noget på hjemmefronten, vi lige skal snakke om?”
Foto: Thomas Tolstrup

“Hvis der var tale om en virus, der havde ramt så mange danskere, havde vi arbejdet på højtryk for at finde en vaccine til at gøre os immune.”

“Hvis der var tale om en virus, der havde ramt så mange danskere, havde vi arbejdet på højtryk for at finde en vaccine til at gøre os immune.”

Majbrit Berlau blev syg af stress på grund af grænseløst arbejde. Nu er hun tilbage, men det har krævet en række ændringer i hendes egen og organisationens måde at arbejde på. For hun nægter at blive syg af sit job igen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I sommer gik Majbrit Berlau til sin coach. Hun havde brug for at få styrket sit panserværn mod verden, sagde hun. Hun forklarede, at hun blev for let påvirket. Ramt af ting, der ikke burde ramme hende, og hun ville have coachens hjælp til at kunne klare mere. Men coachen var ikke i tvivl: Majbrit Berlau havde ikke brug for et panserværn. Hun havde stress og brug for behandling.

Socialrådgivernes 40-årige formand benægtede. For hvordan kan man være topchef i en organisation, sin egen leder og samtidig blive syg af stress? Det hang slet ikke sammen med den fortælling, hun havde om sig selv.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier