Jeg er sikker på, at der er rigtig mange andre end mig, der har oplevet, at det har været rigtigt hårdt med det første lederjob. Jeg ser da også nogle på min vej, som går ind i ledelse, men trækker sig ud igen, fordi det er for hårdt. Sådan siger Maja Torp, der stoppede efter et lille års tid i sin første lederstilling i Aalborg Kommune.
”Jeg er sikker på, at der er rigtig mange andre end mig, der har oplevet, at det har været rigtigt hårdt med det første lederjob. Jeg ser da også nogle på min vej, som går ind i ledelse, men trækker sig ud igen, fordi det er for hårdt.” Sådan siger Maja Torp, der stoppede efter et lille års tid i sin første lederstilling i Aalborg Kommune.
Foto: Privatfoto

Ny i offentlig ledelse: Jeg følte, at jeg blev kastet for løverne

Maja Torp holdt kun et lille års tid i sin første lederstilling. Hun følte sig ikke klædt på og manglede sparring i den nye rolle. I dag ansætter hun ledere - men indtil videre ikke nogen uden ledererfaring.

 mentor

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

For fire år siden fik Maja Torp sit første lederjob, hvor hun skulle stå i spidsen for et team af 14 socialrådgivere og administrative medarbejdere på handicapområdet i Rebild Kommune. Men overgangen fra medarbejder til leder var ensom og hård, og hun følte sig “helt nøgen”, da hun ingen introduktion eller sparring fik.

Hun ser derfor meget positivt på ledelseskommissionens fokus på at udvikle og støtte nye ledere.

- Det kom bag på mig, hvor meget tid jeg skulle bruge på møder og personaleledelse. Jeg endte med at arbejde måske 80 timer om ugen, fordi når jeg var på arbejde, tog personaleledelsen det meste af min tid. Og så måtte jeg uden for arbejdstiden bruge tid på det, som jeg selv opfattede som ledelse; planlægning, faglig udvikling, uddannelse af medarbejdere og i det hele taget at sætte rammerne som leder, fortæller Maja Torp, der i dag er leder af rusmiddelafsnittet i Aalborg Kommune.

På grund af manglende støtte internt i organisationen begyndte hun på en lederuddannelse og fik en ekstern ledelsesmentor gennem Djøf. Her kunne hun vende udfordringer og tanker fra hverdagen.

- Det var meget det med at få medarbejdere med på forandring. Der er en del medarbejdere, der følger dig, og hvor du kan sælge projektet, men det var en udfordring med de medarbejdere, som var meget lidt forandringsparate og blev utrygge ved forandringer. Hvordan får man dem med? Og hvis man ikke kan få dem med, hvad gør man så?

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57