Politik fra rødderne

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne mandag aften præsentere finansloven for 2020 sammen med Morten Østergaard (R), Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og Uffe Elbæk (ALT).
Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne mandag aften præsentere finansloven for 2020 sammen med Morten Østergaard (R), Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og Uffe Elbæk (ALT).
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Her er hovedpunkterne i finansloven

Minimumsnormeringer, folkeskoleløft, flere sygeplejersker og psykiatriske sengepladser: Her er de kommunale hovedpunkter i næste års finanslov.

 finanslov

Af Emma Oxenbøll og Ronja Pilgaard | [email protected] og [email protected]

Der er få ting, som er helt sikre i dansk politik. For det første er folk altid meget glade og smilende og helt vildt enige, når de forlader Finansministeriet med en færdig aftale om næste års finanslov. For det andet ender kommunerne altid med at skulle stå for at implementere det, som de er blevet enige om. Således også i år.

Årets helt store kommunale hegnspæl i finansloven er minimumsnormeringerne, der kræver, at det i 2025 skal være fuldt indfaset, at der skal være tre børn pr. voksen i vuggestuer og seks børn pr. voksen i børnehaver. Frem mod 2025 har rød blok afsat 6,1 mia. kr.  til normeringerne. Efterfølgende skal der gå 1,6 mia. kr. til normeringerne om året, lyder det i aftaleteksten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57