Politik fra rødderne
Mette Frederiksen (S), Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og Morten Østergaard (R) efter de afsluttede regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg, tirsdag 25. juni 2019.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Analyse: Socialdemokratiet sejrede ved regeringsforhandlingerne

Der er tydelige aftryk fra alle partier, der deltog i regeringsforhandlingerne, men især Socialdemokratiets løfter før valget er fulgt med over i aftaleteksten.

 fodspor

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

‘Tillykke med aftalen. Meeen 20 dages forhandlinger for en rød-grøn ønskeseddel? Glemte de ikke at snakke om, hvordan regningen skal betales… Mange visioner, men desværre ufinansieret og ukonkret.’

Det var ikke en glad afgående statsminister, der fløj til knapperne på Twitter, da det nye røde flertals aftale om regeringsmagten – den såkaldte politiske forståelse – blev offentliggjort. Det, Lars Løkke Rasmussen ikke havde fået fat i – og som langt de fleste andre også manglede at få fat i – var bare, at der slet ikke var tale om et regeringsgrundlag eller en ønskeseddel, som Løkke udtrykte det. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57