I Helle Thorning-Schmidts regeringsperiode er antallet af lovforslag, der kun er stemt igennem af regeringen og dens støttepartier, blevet halveret i forhold til under VK. Enhedslisten har været mindre medgørlig end Dansk Folkeparti, påpeger forsker.
Yderområdernes udfordringer med at fastholde indbyggere og få økonomien til at hænge sammen bliver et centralt spørgsmål i valgkampen. Borgmestre efterlyser helhedsorienteret indsats.
Vinder blå blok valget, vender vi tilbage til blokpolitikken, advarer Helle Thorning-Schmidt. Sludder, siger K-formand Søren Pape Poulsen, der dog ikke vil love mere samarbejde over midten, som hans forgænger gjorde det i 2011.
Selvom Dansk Folkeparti ikke har haft de afgørende mandater i det politiske arbejde, har partiet fået lov at påvirke regeringens kurs, mener den radikale politiker, der kalder til kamp mod partiet.
Ifølge Helle Thorning-Schmidt går Socialdemokraterne ind for at bore efter skifergas, så længe det er miljømæssigt forsvarligt. Men flere S-byrødder er uenige og vil gå langt for at forhindre boringer i deres lokalområde.
Byrødderne i Enhedslisten vil have dagpengeforbedringer for at støtte en ny SR-regering, men garantien for indflydelse vurderes til at være for skrøbelig til, at partiet kan stille ultimative krav, viser rundspørge i Enhedslisteland.
Byrådsmedlemmer i Enhedslisten er ikke klar til at bøje reglerne, for at stemmeslugeren Johanne Schmidt-Nielsen kan genopstille.
Enhedslisten har gennem snart fire år balanceret på en line, der er spændt ud mellem idealisme og indflydelse. Trods skrammer og slagsmål har venstrefløjspartiet fået næring til troen på en fremtid, hvor man kan udfordre Socialdemokraterne som det største parti på venstrefløjen.
Redaktion AarhusMejlgade 48 C, st. tv. 8000 Aarhus C
Redaktion KøbenhavnChristiansborg, lok 3.0441240 København K
AdministrationHavnebryggen 53740 Svaneke+45 46 35 33 43
Annoncesalg+45 51 92 24 37
CVR: 31 88 59 57