Politik fra rødderne

Foto: Thomas Borberg / polfoto
Foto: Thomas Borberg / polfoto

Byrødder: Johanne skal en tur på bænken

Byrådsmedlemmer i Enhedslisten er ikke klar til at bøje reglerne, for at stemmeslugeren Johanne Schmidt-Nielsen kan genopstille.

 valg 2015

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Johanne Schmidt-Nielsen kan se neglebidende til, mens valgdatoen stadig er ukendt. Enhedslistens politiske ordfører er færdig på tinge, hvis ikke valget bliver afholdt inden 5. juni, hvor hun falder for partiets rotationsprincip. Det har flere gange været diskuteret, om Enhedslisten skulle se bort fra rotationsprincippet for at kunne genopstille sin stemmesluger, men det har partiets ledelse afvist.

Og blandt Enhedslistens byrødder er der heller ikke stemning for at gå på kompromis med principperne for den folkekære Johannes skyld. Næsten 80 procent af de adspurgte 38 byrådsmedlemmer i Kommunens rundspørge mener, at partiet ikke skal fravige rotationsprincippet for Schmidt-Nielsens vedkommende.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Pernille Rosenkrantz-Theil kunne godt have taget en tur mere på Christiansborg for EL, men det ønskede hun ikke. Reglen siger, at man ikke kan stille op til urafstemning når man har siddet i Folketing eller borgmesterstol mere end 7 år. Pernille blev indvalgt i nov. 2001. Altså en rettelse til artiklen. Ved godt det kan være svært at forstå. vh Margit

Margit Kjeldgaard, 14. apr 2015


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57