Kommunen.dk
MENU
Billede

Thorning kan overleve valgnederlag

Thorning kan overleve valgnederlag

Helle Thorning Schmidt har mulighed for at fortsætte som formand for Social­demokraterne, selvom hun taber folketingsvalget, viser meningsmåling foretaget for Kommunen. Flere eksperter mener desuden, at det er tvivlsomt, om Thorning selv løber af pladsen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Fortællingen om Helle Thorning-Schmidts liv som socialdemokratisk formand har længe været, at hun er ‘dead woman walking’, hvis ikke SR-regeringen formår at vinde valget. Men sådan er virkeligheden ikke nødvendigvis. Danskerne og i særdeleshed vælgerne i rød blok mener, at Thorning muligvis kan overleve et valgnederlag. Således svarer 37,7 procent af 1033 repræsentativt udvalgte danskere i en måling foretaget af AB Analyse for Kommunen, at statsministeren bør fortsætte som S-formand, selvom sosserne taber valget. 39,1 procent mener, at hun bør trække sig, mens 23,1 procent svarer ‘ved ikke’.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.