Politik fra rødderne

img

Thorning kan overleve valgnederlag

Helle Thorning Schmidt har mulighed for at fortsætte som formand for Social­demokraterne, selvom hun taber folketingsvalget, viser meningsmåling foretaget for Kommunen. Flere eksperter mener desuden, at det er tvivlsomt, om Thorning selv løber af pladsen.

 målt

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Fortællingen om Helle Thorning-Schmidts liv som socialdemokratisk formand har længe været, at hun er ‘dead woman walking’, hvis ikke SR-regeringen formår at vinde valget. Men sådan er virkeligheden ikke nødvendigvis. Danskerne og i særdeleshed vælgerne i rød blok mener, at Thorning muligvis kan overleve et valgnederlag. Således svarer 37,7 procent af 1033 repræsentativt udvalgte danskere i en måling foretaget af AB Analyse for Kommunen, at statsministeren bør fortsætte som S-formand, selvom sosserne taber valget. 39,1 procent mener, at hun bør trække sig, mens 23,1 procent svarer ‘ved ikke’.

- Vi skal bestemt ikke tage det for givet, at S får ny formand, hvis de taber valget, siger Kasper Møller Hansen, valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57