Foto: Polfoto / Jonas Olufson
Foto: Polfoto / Jonas Olufson

Under hver tredje foretrækker Løkke som blå statsminister

Oppositionens statsministerkandidat er ikke vælgernes oplagte statsminister for den borgerlige blok, og han savner evnen til at trækker vælgere over midten, viser ny undersøgelse.

Nedtur

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Blot 29 procent af de danske vælgere foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister, hvis de borgerlige vinder det kommende folketingsvalg. Det viser en meningsmåling, som AB Analyse har foretaget for Kommunen.

Lars Løkke Rasmussen halter efter Kristian Thulesen Dahl, der foretrækkes af hver tredje vælger, mens Venstres formand kun er en anelse mere populær end De Konservatives Søren Pape, der har opbakning som borgerlig statsminister af 25 procent.

- Det betyder, at han ikke nødvendigvis er det naturlige valg som statsminister, hvis man spørger vælgerne, og det viser, at Lars Løkke har et meget dårligt ry og mange ikke ser ham som egnet, siger valgforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen. Han understreger dog, at afstanden mellem partiformændene er så lille, at det ligner dødt løb mere end en sikker føring.

Løkke flytter ikke vælgere over midten

Venstre-formandens problemer stopper dog ikke ved den umiddelbare mangel på tilslutning. Undersøgelsen indikerer også, at både De Konservative og Dansk Folkeparti har større potentiale for at flytte vælgere over midten end Venstre, vurderer Kasper Møller Hansen.

- Det er tegn på, at Lars Løkke ikke kan trække stemmer over midten. Han har ikke fat i de brede vælgerskarer her, og i forhold til at flytte vælgere over midten har Thulesen Dahl og Pape bedre muligheder, siger han.

Resultatet af meningsmålingen er udtryk for, at Lars Løkke stadig ikke er sluppet fri af de skandaler og dårlige historier, der fyldte aviserne i foråret. Og selvom tøjsagen, flyveturene for GGGI og bilagssagerne burde være et overstået kapitel, er efterdønningerne ikke ovre.

- Det er tydeligt, at der stadig ligger en kraftig udfordring for Venstre i at få rystet vandet af sig efter skandalerne og diskussionerne om Løkkes troværdighed, siger Kasper Møller Hansen.

Og det er forklaringen på, at Lars Løkkes popularitet ikke adskiller sig mærkbart fra hverken Søren Papes eller Kristian Thulesen Dahls, vurderer han.

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet