Politik fra rødderne

Pia Olsen Dyhr har vendt SFs nedtur, men der er stadig lang vej til ELs Johanne 
Schmidt-Nielsens 47.002 personlige stemmer ved valget i 2011.
Foto: Polfoto
Pia Olsen Dyhr har vendt SF's nedtur, men der er stadig lang vej til EL's Johanne Schmidt-Nielsens 47.002 personlige stemmer ved valget i 2011. Foto: Polfoto

Dronningedyst i hovedstaden

Fordelingen af venstrefløjsstemmer i København afhænger i høj grad af, hvilke politiske profiler der stiller op. To ud af tre Enheds­liste-stemmer gik i 2011 personligt til Johanne Schmidt-Nielsen, som ikke er sikker på opstilling.

 bevægelse

Af Morten Munkholm | [email protected]

Helle, Johanne eller Pia?

Hvis det kommende folketingsvalg afholdes inden sommerferien, får københavnerne mulighed for at vælge imellem landets tre kvindelige partifrontfigurer. Afholdes det først til efteråret, vil Enhedslistens rotationsprincip til gengæld have sat Johanne Schmidt-Nielsen ud af spillet. Og det kan få stor betydning, da mere end hver tiende københavner satte deres kryds ud for hende i 2011.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57