Politik fra rødderne

Illustration: Rasmus Meisler
Illustration: Rasmus Meisler

Det København du kendte

Debatten om Socialdemokraternes afskalning handler først og fremmest om problemet med Dansk Folkeparti, men i hovedstaden er vælgerne flygtet den stik modsatte vej. Enhedslisten kan gå hen at blive Københavns største parti ved det kommende valg.

 vælgerflugt

Af Morten Munkholm | [email protected]

Med mindelser om det fælles fundament, Anker Jørgensen skabte i 70’erne, lovede Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale at passe på det Danmark, du kender. Fokus er rettet mod vælgervandringen til DF, men i Anker Jørgensens gamle vælgerbase i København er det venstrefløjen, der hugger vælgere fra Socialdemokraterne.

Størstedelen af partiets tilbagegang ved valget i 2011 kan findes i de 5,2 procent, de gik tilbage i statsministerens egen storkreds. Historisk set er København en bastion for Socialdemokraterne, men i dag er det tæt på at være det sted i landet, hvor færrest stemmer på liste A.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57