Politik fra rødderne

Enhedslisten fester ved kommunalvalget i 2013
Foto: Thomas Borberg / Polfoto
Enhedslisten fester ved kommunalvalget i 2013 Foto: Thomas Borberg / Polfoto

”Vi skulle have væltet regeringen for længe siden”

Byrødderne i Enhedslisten vil have dagpengeforbedringer for at støtte en ny SR-regering, men garantien for indflydelse vurderes til at være for skrøbelig til, at partiet kan stille ultimative krav, viser rundspørge i Enhedslisteland.

 valg 2015

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Dagpengereformen har været en sten i Enhedslistens Jacoform-sko siden valget i 2011. Sammen med regeringen har man i flere omgange skabt lappeløsninger i form af blandt andet den midlertidige arbejdsmarkedsydelse og den særlige uddannelsesydelse. Skal Liste Ø støtte en ny SR-regering, så skal der andre boller på suppen, mener en række byrådsmedlemmer fra Enhedslisten.

I en rundspørge, som Kommunen har gennemført, tegner der sig et billede af byrødder, der vil se nogle kraftigere Enhedslisteaftryk, hvis venstrefløjspartiet skal forsyne en ny SR-regering med de afgørende mandater. Således siger 21 ud af 39 adspurgte, at Enhedslisten skal nægte at støtte en ny SR-regering, hvis den ikke vil forlænge dagpengeperioden eller forkorte optjeningsperioden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57