Politik fra rødderne

Illustration: Flemming Dupont
Illustration: Flemming Dupont

Her er Alternativets drømmeministerier

Alternativet vil skære de nuvær­ende 20 ministerier ned til tolv. Grøn omstilling og borger­inddragelse er i centrum, men alternativisterne kan ende med øget centralisering og kasketforvirring ved at lave flere superministerier, vurderer lektor i offentlig forvaltning.

 borgen 2.0

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Stats- og Samfundsministeriet

Rasmus Nordqvist, Alternativet: "Vi mener, at det er vigtigt, at vi ikke kun snakker stat, men også samfund. Vi vil gerne have mindre stat og mere civilsamfund. Ved at skrive samfund ind i det, der i dag er Statsministeriet, tror vi, at vi kan ændre kulturen i ministeriet. Vi vil have mindre centralisering og mere frihed til kommunerne."

Gunnar Gjelstrup, lektor i offentlig forvaltning og ledelse ved København Universitet: "Det virker paradoksalt, at man for at undgå centralisering vil udvide det, der som bekendt er et af de mindste ministerier i centraladministrationen."

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57