Politik fra rødderne

Indtil videre er det kun i Dybvad i Frederikshavn Kommune, at det franske selskab Total er gået i gang med at bore efter skifergas. Her har borgere markeret deres utilfredshed ved at forsøge at blokere for indkørsel af materialer til boretårnet.
Foto: René Schütze, Polfoto
Indtil videre er det kun i Dybvad i Frederikshavn Kommune, at det franske selskab Total er gået i gang med at bore efter skifergas. Her har borgere markeret deres utilfredshed ved at forsøge at blokere for indkørsel af materialer til boretårnet. Foto: René Schütze, Polfoto

S-bagland i oprør over skifergas

Ifølge Helle Thorning-Schmidt går Socialdemokraterne ind for at bore efter skifergas, så længe det er miljømæssigt forsvarligt. Men flere S-byrødder er uenige og vil gå langt for at forhindre boringer i deres lokalområde.

 lokalplan

Af Morten Munkholm | [email protected]

Billeder af forurenede vandløb i USA og Canada har sat deres tydelige præg på dansk lokalpolitik.

En lang række kommuner siger klart nej til at bore efter skifergas i deres område. I Allerød Kommune gjorde de det allerede i efteråret klart, at de er imod, og et brev fra Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) har den seneste måneds tid fået tilslutning fra flere og flere byråd i Nordsjælland.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57