Politik fra rødderne

Til pressemøde hos De Radikale, som har valgt Morten Østergaard som leder efter Margrethe Vestager. Han har – måske ikke uventet – haft svært ved at løfte arven efter sin forgænger, der i dag er EU-kommissær.
Foto: Jacob Ehrbahn / Polfoto
Til pressemøde hos De Radikale, som har valgt Morten Østergaard som leder efter Margrethe Vestager. Han har – måske ikke uventet – haft svært ved at løfte arven efter sin forgænger, der i dag er EU-kommissær. Foto: Jacob Ehrbahn / Polfoto

Østergaard sidder sikkert i sadlen trods forventet nedtur

Morten Østergaard og De Radikale står til at miste 4-5 mandater ved folketingsvalget. Nordsjælland, Sydjylland og Østjylland må vinke farvel til et mandat, mens København bliver en kamp mellem stemme­slugerne Ida Auken og Manu Sareen og en mere ukendt partisoldat.

 radikvaler

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Da Morten Østergaard 31. august 2014 overtog formandsposten hos De Radikale, var det et par store stiletter, den 38-årige statskundskabsuddannede aarhusianer overtog efter Margrethe Vestager. Og Østergaard er stadig ved at lære at balancere i mors høje hæle. Partiet må sande, at trods stor indflydelse på især regeringens økonomiske politik står De Radikale i et tvivlsomt lys på grund af den langvarige dagpengediskussion, som har martret regeringssamarbejdet. Samtidig er De Radikale som midterparti ganske sårbare i udlændingedebatten, som har fået ny vind i sejlene på grund af større flygtningestrømme og ikke mindst angrebene mod synagogen i København og kulturstedet Krudttønden.

De Radikale står til et valgresultat på omkring syv procent af stemmerne i et vægtet gennemsnit af opinionsinstitutternes målinger fra midten af marts og dermed et godt stykke under de 9,5 procent, som partiet fik i 2011. Omsat til mandater står partiet til at miste 4-5 pladser i Folketinget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57