Kommunen.dk
MENU
Til pressemøde hos De Radikale, som har valgt Morten Østergaard som leder efter Margrethe Vestager. Han har – måske ikke uventet – haft svært ved at løfte arven efter sin forgænger, der i dag er EU-kommissær.
Foto: Jacob Ehrbahn / Polfoto
Til pressemøde hos De Radikale, som har valgt Morten Østergaard som leder efter Margrethe Vestager. Han har – måske ikke uventet – haft svært ved at løfte arven efter sin forgænger, der i dag er EU-kommissær. Foto: Jacob Ehrbahn / Polfoto

Østergaard sidder sikkert i sadlen trods forventet nedtur

Østergaard sidder sikkert i sadlen trods forventet nedtur

Morten Østergaard og De Radikale står til at miste 4-5 mandater ved folketingsvalget. Nordsjælland, Sydjylland og Østjylland må vinke farvel til et mandat, mens København bliver en kamp mellem stemme­slugerne Ida Auken og Manu Sareen og en mere ukendt partisoldat.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Da Morten Østergaard 31. august 2014 overtog formandsposten hos De Radikale, var det et par store stiletter, den 38-årige statskundskabsuddannede aarhusianer overtog efter Margrethe Vestager. Og Østergaard er stadig ved at lære at balancere i mors høje hæle. Partiet må sande, at trods stor indflydelse på især regeringens økonomiske politik står De Radikale i et tvivlsomt lys på grund af den langvarige dagpengediskussion, som har martret regeringssamarbejdet. Samtidig er De Radikale som midterparti ganske sårbare i udlændingedebatten, som har fået ny vind i sejlene på grund af større flygtningestrømme og ikke mindst angrebene mod synagogen i København og kulturstedet Krudttønden.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.