Politik fra rødderne
Mens København agerer vækstmotor og sætter rekord i befolkningstilvækst, ser fremtiden knap så lys ud for billedskønne Læsø. Her er der frem til 2025 udsigt til et fald på 25,5 procent i antallet af arbejdsdygtige indbyggere mellem 18 og 65 år. Foto: Martin Lehmann / Polfoto

Vandkanten bliver kampplads i valgkampen

Yderområdernes udfordringer med at fastholde indbyggere og få økonomien til at hænge sammen bliver et centralt spørgsmål i valgkampen. Borgmestre efterlyser helhedsorienteret indsats.

 skæv fremtid

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Udkantskommunernes ubalance mellem servicekrævende ældre og skattebetalende erhvervsaktive kommer til at vokse markant i de kommende år. Allerede indenfor de næste ti år vil ti kommuner miste mere end ti procent af deres indbyggere i den erhvervsaktive alder, mens andelen af ældre fortsat vil vokse. Det viser en fremskrivning af befolkningsudviklingen, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet. Og på den længere bane ser det endnu værre ud. I løbet af de næste 25 år forventes den erhvervsaktive befolkning at falde med mellem 20 og 40 procent i de ti udkantskommuner, der er værst ramt, hvis man skal tro AE’s fremskrivning.

Bliver tallene til virkelighed, giver det uoverskuelige udfordringer for yderkommunerne, mener Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57