Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Mens København agerer vækstmotor og sætter rekord i befolkningstilvækst, ser fremtiden knap så lys ud for billedskønne Læsø. Her er der frem til 2025 udsigt til et fald på 25,5 procent i antallet af arbejdsdygtige indbyggere mellem 18 og 65 år.
Foto: Martin Lehmann / Polfoto
Mens København agerer vækstmotor og sætter rekord i befolkningstilvækst, ser fremtiden knap så lys ud for billedskønne Læsø. Her er der frem til 2025 udsigt til et fald på 25,5 procent i antallet af arbejdsdygtige indbyggere mellem 18 og 65 år. Foto: Martin Lehmann / Polfoto

Vandkanten bliver kampplads i valgkampen

Vandkanten bliver kampplads i valgkampen

Yderområdernes udfordringer med at fastholde indbyggere og få økonomien til at hænge sammen bliver et centralt spørgsmål i valgkampen. Borgmestre efterlyser helhedsorienteret indsats.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Udkantskommunernes ubalance mellem servicekrævende ældre og skattebetalende erhvervsaktive kommer til at vokse markant i de kommende år. Allerede indenfor de næste ti år vil ti kommuner miste mere end ti procent af deres indbyggere i den erhvervsaktive alder, mens andelen af ældre fortsat vil vokse. Det viser en fremskrivning af befolkningsudviklingen, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet. Og på den længere bane ser det endnu værre ud. I løbet af de næste 25 år forventes den erhvervsaktive befolkning at falde med mellem 20 og 40 procent i de ti udkantskommuner, der er værst ramt, hvis man skal tro AE’s fremskrivning.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier