Politik fra rødderne
Stine Brix mener ikke, at Enhedslisten har nogen fordel af at stille ultimative krav om dagpengeforbedringer inden et valg for at støtte en ny SR-regering.Foto: Martin Lehmann / Polfoto

Forvandlingen til folkeforførere

Enhedslisten har gennem snart fire år balanceret på en line, der er spændt ud mellem idealisme og indflydelse. Trods skrammer og slagsmål har venstrefløjspartiet fået næring til troen på en fremtid, hvor man kan udfordre Socialdemokraterne som det største parti på venstrefløjen.

 valg 2015

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Stine Brix er et af ansigterne på en selvbevidst Enhedsliste, der har vredet sig fri af 00’ernes slagskygge og tør drømme om en fremtid som det 21. århundredes Socialdemokrati – en ambition, som også SF’s såkaldte 'børnebande' anført af Thor Möger havde i partiets succesår. Men tilbage til Enhedslisten.

Stine Brix forventer fremgang ved valget, men SF’s erfaring med magt og indflydelse har indprentet sig på 33-årige gruppeformands nethinde. Enhedslisten skal søge magten, men kerneværdierne må aldrig sættes på spil. Den tilgang til politik spejles i Enhedslistens til tider ganske uskønne kinddans med regeringen. Socialdemokraternes villighed til at indgå finanslovsforlig med Venstre det ene øjeblik for få stunder senere at lave en stor togfondsaftale med Enhedslisten har ført til samværsproblemer, der tangerer selvpineri. Men Enhedslisten påbegyndte en rejse i 2009, som førte til en kommunikativ skarpvinkling og udnævnelse af partiets første politiske ordfører i skikkelse af Johanne Schmidt-Nielsen. En rejse, som skulle munde ud i indflydelse. Væk var tidligere tiders enkeltsagsfokus til fordel for tre kerneområder i Enhedslistens udadvendte kommunikation: grøn omstilling, mere lighed og retssikkerhed.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57