Politik fra rødderne

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

High Noon for Løkke

På landsplan stjæler Dansk Folkeparti mange stemmer fra Socialdemokraterne, men i flere af Venstres traditionelle højborge i Vest- og Midtjylland frygter Venstre-tropperne, at Kristian Thulesen Dahl kan kapitalisere på Lars Løkkes bilagssager og formandsopgøret fra i sommer.

 højborgene

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Mahogni-mødebordet på Carsten Kissmeyers kontor er gammelt. Måske lige så gammelt som Venstres dominans i Midt- og Vestjylland. Ikast-Brande-borgmesteren har fra hjørnekontoret på rådhuset en pæn udsigt over Danmarks mest erhvervsvenlige by. Snart kan den kommunale virkelighed være skiftet ud med en plads i Folketinget, hvis Venstre-manden formår at samle nok stemmer til en plads på tinge. Skulle Kissmeyer være så heldig, får V-ledelsen en uregerlig stemme i flokken, der vil forsøge at flytte tyngdepunktet i partiet mod vest og den jyske hede. Som borgmester i en af Venstres højborge har Kissmeyers ord en vis vægt. Derfor blev det også bemærket, da han opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at træde tilbage under sommerens formandsopgør i Venstre. Kissmeyer frygter her over et halvt år efter maratonmødet i Odense, at partiets interne problemer og Løkkes bilagssager får betydning ved folketingsvalget, selvom stridighederne officielt skulle være lagt på hylden midlertidigt.

- Vi kan ikke kigge bag meningsmålingerne, men vi kan konstatere, at Venstre ikke længere er på 34 procent, siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57