Kommunen.dk
MENU
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

High Noon for Løkke

High Noon for Løkke

På landsplan stjæler Dansk Folkeparti mange stemmer fra Socialdemokraterne, men i flere af Venstres traditionelle højborge i Vest- og Midtjylland frygter Venstre-tropperne, at Kristian Thulesen Dahl kan kapitalisere på Lars Løkkes bilagssager og formandsopgøret fra i sommer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mahogni-mødebordet på Carsten Kissmeyers kontor er gammelt. Måske lige så gammelt som Venstres dominans i Midt- og Vestjylland. Ikast-Brande-borgmesteren har fra hjørnekontoret på rådhuset en pæn udsigt over Danmarks mest erhvervsvenlige by. Snart kan den kommunale virkelighed være skiftet ud med en plads i Folketinget, hvis Venstre-manden formår at samle nok stemmer til en plads på tinge. Skulle Kissmeyer være så heldig, får V-ledelsen en uregerlig stemme i flokken, der vil forsøge at flytte tyngdepunktet i partiet mod vest og den jyske hede. Som borgmester i en af Venstres højborge har Kissmeyers ord en vis vægt. Derfor blev det også bemærket, da han opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at træde tilbage under sommerens formandsopgør i Venstre. Kissmeyer frygter her over et halvt år efter maratonmødet i Odense, at partiets interne problemer og Løkkes bilagssager får betydning ved folketingsvalget, selvom stridighederne officielt skulle være lagt på hylden midlertidigt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.