Kommunen.dk
MENU
Peter Brixtofte her på vej væk efter domsafsigelse i Østre Landsret. Han blev kendt for at tænke i nye baner som borgmester, og 
senere blev han kendt for sine ulovlige handlinger. Én af hans 
kontroversielle beslutninger var at forlade KL.
Peter Brixtofte her på vej væk efter domsafsigelse i Østre Landsret. Han blev kendt for at tænke i nye baner som borgmester, og senere blev han kendt for sine ulovlige handlinger. Én af hans kontroversielle beslutninger var at forlade KL.
Foto: Keld Navntoft, Ritzau Scanpix

Kun én kommune har nogensinde meldt sig ud af KL

Kun én kommune har nogensinde meldt sig ud af KL

For 20 år siden sagde Farum farvel til KL. Den daværende borgmester Peter Brixtofte smækkede med døren, og ingen fulgte efter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Lige siden Kommunernes Landsforening blev til i 1970, har det været en selvfølge, at kommunerne var og forblev medlemmer. Derfor tog det overskrifter, da Farums venstre-borgmester Peter Brixtofte i år 2000 erklærede, at han ville melde sin kommune ud af KL.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.