Politik fra rødderne
Omkring 50 pct. af danskerne mener, at deres kommunes affaldssystem fungerer fint. 40 pct. mener dog, det kan blive bedre i deres kommune, mens 4 procent vil sortere mindre.
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Danskerne elsker at sortere, men 10 pct stoler ikke på kommunerne

Selv en enkelt sag om forkert affaldssortering kan skade tilliden til kommuner i hele landet. Og hvis tilliden knækker, kan borgernes lyst til at sortere ryge med.

 affald

Af Christian Olesen | christian@kommunen.dk

En skraldemand trækker affaldsspanden ud til den brummende skraldebil ved vejen. Der er to kamre i spanden, et til restaffald og et til madaffald. Vognen har to tilsvarende rum. Alligevel tømmer skraldemanden begge kamre i rummet til rest. Så ender det hele på forbrændingen.

Det skete i 28 ud af 44 tilfælde i Vordingborg, hvor TV Øst observerede skraldevogne tre dage i marts. Vordingborg Kommune har taget hånd om sagen, men skaden kan være sket, for tilliden til affaldssortering har lidt et knæk.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57