Politik fra rødderne

Billund har sorteret madaffald siden 1996 - Rudersdal venter stadig

Det er nemmest at få borgerne med på at sortere, når affaldet bliver genanvendt lige i nærheden, vurderer man begge steder.

 skrald

Af Christian Olesen | [email protected]

Fra den 31. december 2023 skal alle kommuner adskille madaffald fra husholdningsaffald ude på parcellen. Sådan lyder et krav fra EU’s reviderede affaldsdirektiver, som Danmark skal leve op til. I dag sorterer 40 kommuner madaffald, mens 21 har vedtaget planer om at gøre det.

Billund er allerede er i gang. Her blev borgerne i 1996, i den daværende Grindsted Kommune, pålagt at frasortere æggeskaller, fiskeben og æbleskrog i en separat spand. Det indsamlede madaffald havner på et biogasanlæg i Grindsted, som udvinder gas af skraldet, hvorefter den tilbageværende masse bliver brugt som gødning til landbruget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57