Kommunen.dk
MENU
Flere kommunalt ejede affaldspladser har i årevis haft et problem gemt i bunkerne af millionkontrakter. Eksperter taler om en helt særlig kultur, hvor selskaberne gradvist har bevæget sig længere væk fra tankegangen om, at selskaberne er en del af den kommunale forvaltning.
Flere kommunalt ejede affaldspladser har i årevis haft et problem gemt i bunkerne af millionkontrakter. Eksperter taler om 'en helt særlig kultur', hvor selskaberne gradvist har bevæget sig længere væk fra tankegangen om, at selskaberne er en del af den kommunale forvaltning.
Foto: Jonas Rue fra Rue Grafisk Design

Affaldsselskabers ulovlige indkøb runder 663 mio. kr.: 'Det er tydeligvis en ­brancheproblematik'

Affaldsselskabers ulovlige indkøb runder 663 mio. kr.: 'Det er tydeligvis en ­brancheproblematik'

663.633.885 kr. Så mange penge har fem af landets kommunalt ejede affaldsselskaber sendt ­videre til private leverandører i strid med loven. Der hersker 'en helt særlig' og 'stærkt bekymrende' kultur i den danske affaldssektor, mener flere eksperter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Herning er et af de steder, hvor en forbipasserende bil hurtigt kan bryde stilheden. Sirligt opdelte marker, store jordarealer, en håndfuld gårde og et hav af træer ligger som et baggrundstæppe rundt om den slidte asfalt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.