Politik fra rødderne
Flere kommunalt ejede affaldspladser har i årevis haft et problem gemt i bunkerne af millionkontrakter. Eksperter taler om 'en helt særlig kultur', hvor selskaberne gradvist har bevæget sig længere væk fra tankegangen om, at selskaberne er en del af den kommunale forvaltning.
Foto: Jonas Rue fra Rue Grafisk Design

Affaldsselskabers ulovlige indkøb runder 663 mio. kr.: 'Det er tydeligvis en ­brancheproblematik'

663.633.885 kr. Så mange penge har fem af landets kommunalt ejede affaldsselskaber sendt ­videre til private leverandører i strid med loven. Der hersker 'en helt særlig' og 'stærkt bekymrende' kultur i den danske affaldssektor, mener flere eksperter.

 indkøb

Af Tobias Hansen Bødker og Jens Holm | [email protected], [email protected]

Herning er et af de steder, hvor en forbipasserende bil hurtigt kan bryde stilheden. Sirligt opdelte marker, store jordarealer, en håndfuld gårde og et hav af træer ligger som et baggrundstæppe rundt om den slidte asfalt.

Kun fire stålsøjler, der stiger op for enden af vejen fra den metalbeklædte Ingvar Cronhammar-kuppelskulptur Elia, afslører, at området ikke langt derfra bryder over i et virvar af kunst-arealer, virksomheder, universitetsbygninger og trafikanter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Indkøb

Organisation & ledelse

Teknik & miljø

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57