Politik fra rødderne

Vandaftale giver borgmestre gedigen lønbonus

Fem borgmestre – og en forhenværende – har givet sig selv 125.000 kroner om året for at sidde i en bestyrelse, som de selv har oprettet. 

 forgyldte haner

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Pamperi, stærkt utilfredsstillende og en tabt kamp på forhånd. Sådan beskriver oppositionspolitikere i tre kommuner processen omkring sammensætningen af bestyrelsen i det nye sjællandske vandsamarbejde med det midlertidige navn Vores Vand. Bag oprettelsen af selskabet står en række borgmestre, der i fællesskab har fastsat bestyrelseshonoraret til 125.000 kroner om året og besluttet, at de selv skal sidde i bestyrelsen.

Referater fra byrådsmøder viser, at da kommunalbestyrelserne skulle godkende deltagelsen i vandselskabet, havde Rødovre, Vallensbæk, Brøndby og Albertslund allerede skrevet ind i sagsfremstillingen, at borgmesteren skulle have bestyrelsesposten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57