Politik fra rødderne
Uffe Elbæk holder morgenmøde i partiet på valgdagen 2015. Foto: Polfoto

Uffes kommunale linedans

Alternativets potentiale er enormt ved næste års kommunalvalg. Partiet fik sidste sommer stor tilslutning i storbyerne og er siden vokset støt i meningsmålingerne. Forude venter dog en svær balancegang mellem at skabe lokalt engagement, udvikle ny politik, trække Uffe Elbæk lidt ud af mediemanegen og ikke mindst sørge for, at alle føler sig hørt.

 græsrødder

Af Morten Munkholm | [email protected]

Brynene bliver rynket og fingrene ryger i vejret, da Alternativets københavnske lokalafdeling i februar holder deres første såkaldte KV17-stormøde i partiets lokaler tæt på Nørreport i centrum af hovedstaden. Ordet 'styregruppe' er blevet brugt og skrevet op på whiteboardet, da der bliver forklaret om organiseringen frem mod kommunalvalget i 2017, og det vækker undren blandt de fremmødte.

- Det er da ikke vores måde at gøre det på. I Alternativet bliver man da ikke styret oppefra, lyder en kommentar, som bliver mødt med nikken fra flere andre.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Organisation & ledelse

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Jeg vil lige gribe fat i denne del af artiklen: "Umiddelbart er der lagt op til, at al politikudvikling skal foregå i de enkelte lokalforeninger. Den skal opfindes i Alternativets politiske laboratorier – forkortet POLA’er – og så sættes sammen til et fælles kommunalt valggrundlag. Men områder som folkeskole, planlov og integration bliver hurtigt nævnt som værende mere et spørgsmål for politikerne på Christiansborg." Når Alternativet har "ydmyghed" som grundværdi, bør det så ikke føre til, at eksempelvis skoleområdet decentraliseres markant - hvor landspolitikken bliver skruet gevaldigt ned, så der i sidste ende også bliver rykket kommunal magt helt ud til skolerne selv, så de kan blive lokale dynamoer, sådan som friskolerne er det i mange lokal- og landsbysamfund?

Mathias Schwartz Kirkegaard, 15. apr 2016


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57