Uenighed om kodeks for offentlige topledere

Gammel vin på nye flasker, kalder en ny ph.d.-afhandling det kodeks for offentlige topledere, som de danske topembedsmænd selv formulerede for fire år siden. Formand for Kommunaldirektørforeningen Jens Christian Birch er lodret uenig og mener tværtimod, at kodekset har skabt en helt ny æra for offentlige topledere.

 erhverv

Af Redaktionen | [email protected]

Uden visioner og nytænkning, lyder kritikken i en ny erhvervs-ph.d. af det Kodeks for God Offentlig Topledelse, som danske topembedsmænd formulerede i 2005. Det kodeks, der beskriver de vigtigste pejlemærker for, hvordan offentlige topchefer skal bedrive ledelse, siger nemlig ikke noget, som top-embedsmændene ikke vidste i forvejen. Og derfor står kodekset i dag mest og samler støv på de offentlige direktørgange.

”Kodeks for God Offentlig Topledelse blev præsenteret i offentligheden som revolutionerende nytænkning. Men det fortæller faktisk ikke noget nyt, og min afhandling viser, at det derfor heller ikke bliver brugt til særlig meget,” siger Thomas Frank om afhandlingen, der både har analyseret brugen af det danske og et hollandsk kodeks.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57