Politik fra rødderne

Uden for forvaltnings lov og ret

Kommunalbestyrelser lader sig forblænde af KL’s konsulenter. De sætter ikke spørgsmålstegn ved deres undersøgelser og deres økonomiske motiver. Det er problematisk, mener fagforeninger.

 retssikkerhed

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Kommunernes Landsforening klinger så offentligt, at selv kommunalbestyrelser kan tage fejl af embedsmand og konsulent. I hvert fald mener fagforeningerne DJØF og HK/Kommunal, at grænserne flyder så meget, at de hejser et alvorligt advarselsflag.

”Kommunalbestyrelserne bruger KL som en direkte del af kommunerne. Problemet er, at KL er en privat interesseorganisation, der hverken er omfattet af forvaltningslov eller offentlighedslov, men de bliver brugt, som om de var stillet på den måde,” siger formand for de offentlige chefer i DJØF Per Hansen, der mener at kommunerne dermed svigter deres ansvar:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57