Kommunen.dk
MENU

Uddannelse til ledere kommer under pres

Uddannelse til ledere kommer under pres

Der kommer ingen nye midler til kompetenceudvikling, så indsatsen med at opgradere de kommunale ledere risikerer at gå i stå.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Forhandlingerne om næste års overenskomst for offentligt ansatte er så småt ved at blive løbet i gang. Allerede nu står det klart, at krav til efteruddannelse og kompetenceudvikling ikke vil figurere på ønskeseddelen fra arbejdstagernes organisationer.
Det kan meget vel betyde, at den styrkede indsatsen med at få løftet de kommunale lederes kompetencer risikerer at gå i stå. Det netop som kommuner landet over for alvor er kommet i gang med indsatsen, der blev sat i gang med overenskomsten i 2008. De 400 millioner kroner, der fulgte med dengang, er ved at være brugt, og uden ekstra midler bliver det svært at finansiere de nye uddannelsesforløb fremover.
”Det er trepartsmidlerne, der sætter rammen for, hvor lang tid vi fortsætter med det udvidede tilbud og koncept, vi har fået etableret. Der har ligget en forventning om, at vi i 2011 vil få forlænget indsatsen endnu en overenskomstperiode. Men det er klart, at den forlængelse er betinget af, at der afsættes øremærkede penge til formålet,” siger blandt andre Steffen Mark Jensen, kontorchef for HR & Kommune i Odense.
I en evaluering af kommunernes anvendelse af trepartsmidlerne fra KL og KTO fremgår det, at hverken arbejdsgivere eller arbejdstagere forventer, at der kan findes penge til at fortsætte indsatsen, hvis ikke de bliver tilført som øremærkede midler fra en ekstern pulje.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.