Politik fra rødderne

Topledere forgyldes med usikre åremålskontrakter

Det kan koste kommuner millioner at slippe af med en inkompetent direktør. Men den risiko vil kommunerne gerne løbe, så de kan sparke vedkommende helt ud af rådhuset.

 tema: prisen på fyringer

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Det skal være billigere at skille sig af med de kommunale direktører. I overenskomstforhandlingerne har KL rejst et krav om, at man maksimum skal kunne få 12 måneders løn med sig – og ikke 36 som i dag. Når det i dag kan koste op imod fem millioner at fyre direktøren, så skyldes det netop størrelsen på deres månedsløn.

”Udviklingen har været helt klar. Direktørerne i kommunerne har ikke bare overhalet borgmestrene i lønniveau. De kommunale topchefer er også steget hurtigere i løn end de statslige, så de højest lønnede kommunaldirektører i dag tjener mere end de højest lønnede departementschefer,” fortæller lektor på Syddansk Universitet Morten Balle Hansen, der har forsket i kommunal topledelse.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57