Kommunen.dk
MENU

Test kan bremse effektivitet

Test kan bremse effektivitet

Personlighedstest bliver brugt til at udvikle arbejdspladser. Men flere eksperter peger på, at testene kan fastlåse en uønsket adfærd og være med til at rykke grænserne for, hvad en arbejdsplads egentlig skal stikke næsen i.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De bliver flittigt brugt for at udvikle samarbejde og kompetencer og er kendt under navne som Jungs typeindeks, Belbins teamroller, DISC personanalyse og NEO PI-R test. Forskellige former for personlighedstest er et hyppigt benyttet redskab, når kommunale ledere sætter fokus på medarbejdernes styrker og svagheder. Og det er med til at rykke grænsen mellem personlige og fag­lige kvalifikationer, påpeger lektor Niels Thygesen, som forsker i offentlig ledelse ved CBS. Han mener, at det kan give bagslag, hvis arbejdspladsen rykker for tæt på. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.