- Det er en god ting at have en faglig identitet, men når man går ind i jobbet som leder, så kan man blive udfordret i forhold til, hvem er jeg egentlig, og hvad er min rolle i den her ledelsesposition, siger Louise Ladegaard Bro, der er en af forskerne bag nyt studie om lederidentitet og lederadfærd.
- Det er en god ting at have en faglig identitet, men når man går ind i jobbet som leder, så kan man blive udfordret i forhold til, ”hvem er jeg egentlig, og hvad er min rolle i den her ledelsesposition," siger Louise Ladegaard Bro, der er en af forskerne bag nyt studie om lederidentitet og lederadfærd.
Foto: Fanatic Studio, Ritzau Scanpix

Stærk lederidentitet er vigtig for, hvordan man leder

Offentlige ledere balancerer ofte to identiteter: Deres faglige identitet og deres identitet som leder. Hvor stærk lederidentiteten er, varierer indenfor og imellem fagområder. Nyt studie belyser betydningen af lederidentitet for ledelsesadfærd.

 på toppen

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

En leder i en daginstitution har typisk både en lederidentitet og en faglig identitet eksempelvis som pædagog. Når lederen bliver spurgt: "på en skala fra 0 til 10, hvordan vil du da vurdere din faglige identitet i forhold til din identitet som leder", så vil den gennemsnitlige offentlige leder have en stærkere lederidentitet end faglig identitet.

På tværs af forskellige typer af ledere svinger lederidentiteten dog fra 0 for dem, hvor den faglige identitet er stærkest, til 10 for dem, hvor lederidentiteten er stærkest. Sammenligner man fagområder, er ledende overlæger den faggruppe, der har den gennemsnitligt laveste lederidentitet (i gennemsnit 5,0), mens ledere på ældreområdet er den faggruppe, der har den gennemsnitlige højeste lederidentitet (i gennemsnit 7,2).  

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Netværk

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57