Ledelseskommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, præsenterede tirsdag kommissionens anbefalinger til bedre offentlig ledelse.
Ledelseskommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, præsenterede tirsdag kommissionens anbefalinger til bedre offentlig ledelse.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Denne anbefaling bør enhver kommunaldirektør sætte sig ned og fundere over

Ledelseskommissionens rapport får positiv modtagelse af kommunaldirektører.

 ledelse

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Tirsdag afleverede Regeringens Ledelseskommission sine 28 anbefalinger om bedre offentlig ledelse til Innovationsminister Sophie Løhde. Rapporten får en positiv modtagelse af formanden for kommunaldirektørforeningen og kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Henrik Kolind. Han peger på et punkt, der bør føre til refleksion hos kommunaldirektørerne.

- Ét af dem, der gør lidt ondt i rapporten, når man sidder som kommunaldirektør, er at der tilsyneladende er en tendens til en dekobling mellem den politiske og administrative top og til driftslederne. Altså at styringskæden ikke hænger godt nok sammen. Enhver kommunaldirektør bør sætte sig ned og fundere over, hvordan det ser ud hos mig, siger Henrik Kolind.

En anbefaling fra Ledelseskommissionen lyder netop, at “topledere og ledere af ledere skal sikre en løbende dialog om driftsnære resultater for borgerne, og de skal styrke ledelse rettet mod driften og faglighederne.”

Generelt er Henrik Kolind positiv over for kommissionens konklusioner.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57