Politik fra rødderne

I Kolding arbejder alle kulturinstitutionerne sammen om at sende deres besøgende videre til hinanden. Det skal skabe en bredere kultur for brugerne.
I Kolding arbejder alle kulturinstitutionerne sammen om at sende deres besøgende videre til hinanden. Det skal skabe en bredere kultur for brugerne.
Foto: Scanpix / Jens Christian Torp

Slut med konkurrence mellem kulturhuse: Nu deles museer og teatre om gæsterne

Kulturinstitutioner behøver ikke at bekrige hinanden i jagten på de besøgendes gunst. Det har de fundet ud af i Kolding, hvor konkurrence mellem kulturhuse er skiftet ud med samarbejde.

 våbenhvile

Af Sofie Lind | [email protected]

Budgetterne bliver strammere, mens forventninger til kulturen ude i kommunerne bliver større og større. De lokale museer får langt fra lige så stor statsstøtte som de statslige kulturinstitutioner, og det har strammet grebet om de mindre kulturinstitutioner.

Derfor stod det klart for Kolding allerede tilbage i 2014, at kulturen i kommunen skulle styrkes. Kulturforvaltningen inviterede derfor alle lederne fra byens kulturinstitutioner til et møde, hvor de sammen formede en såkaldt grundfortælling. Den skulle både skabe et fælles sprog mellem forvaltning og institutionerne, skabe samarbejde på tværs og især skabe en fælles ‘Kolding-identitet’, som alle borgere kunne spejle sig i.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57