Politik fra rødderne

Spiritualitet indtager kommunerne

Mindfulnessbølgen ruller lige nu ind over landets kommuner. Men det spirituelle indtog lægger mere ansvar over på den enkelte medarbejder og kræver, at man træder varsomt, mener flere eksperter.

 ledelse

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Traditionen er buddhistisk, men det er langtfra munke i orange kapper med skaldelt isse, der sætter den spirituelle dagsorden i kommunerne lige nu. Med meditationsformen mindfulness er den moderne spiritualitet blevet noget, som får både ledere og medarbejdere til at valfarte på kurser i nærvær og indre ro. Mindfulness kan ses som en form for mental fitness, der skal begrænse stresstilfælde og gennem et individuelt ansvar sænke stressniveauet og skabe fokus i nuet.

”Mindfulness er et svar på noget af det, der er ved at gå galt i det moderne samfund. Nemlig at der er ekstremt meget uro, stress, ikke-nærvær, forvirring og mental nedslidning,” forklarer professor Steen Hildebrandt, som forsker i organisations- og ledelsesteori ved Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57