Kommunen.dk
MENU
Etiske beslutninger er ofte komplekse, da der kan være mange hensyn at tage, og da der ikke på forhånd er entydighed om etikkens grundlag og vigtigste principper. Formålet med de etiske beslutningsmodeller er derfor at komme med anvisninger til en beslutningsproces, der er forholdsvis overskuelig og håndterbar. skriver  uddannelsesleder ved VIA University College, ph.d. i filosofi, tidligere lektor ved Aalborg Universitet og tidligere uddannelsesleder ved Diakonhøjskolen i Aarhus Ulrich Zeitler i dette boguddrag.
'Etiske beslutninger er ofte komplekse, da der kan være mange hensyn at tage, og da der ikke på forhånd er entydighed om etikkens grundlag og vigtigste principper. Formålet med de etiske beslutningsmodeller er derfor at komme med anvisninger til en beslutningsproces, der er forholdsvis overskuelig og håndterbar.' skriver uddannelsesleder ved VIA University College, ph.d. i filosofi, tidligere lektor ved Aalborg Universitet og tidligere uddannelsesleder ved Diakonhøjskolen i Aarhus Ulrich Zeitler i dette boguddrag.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Kunsten at tage en professionel etisk beslutning

Kunsten at tage en professionel etisk beslutning

SOMMERLÆSNING: Fra Ulrich Zeitlers nye bog 'Ny professionalisme' har Kommunen.dk fået lov at bringe dette kapitel om professionsetik på velfærdsområdet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.