Kommunen.dk
MENU

Små kommuner taber kampen om ingeniørerne

Små kommuner taber kampen om ingeniørerne

I 2020 vil der ifølge prognoserne mangle 30.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater. De små kommuner risikerer at blive taberne i kampen om de unges gunst. Et nyt projekt skal vende udviklingen på vej- og trafikområdet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Statens store vejprojekter, Femern Belt og Metrocity-ringen sætter ekstra tryk på efterspørgslen af ingeniører og cand.scient.er og forstærker dermed den udvikling som finder sted i disse år, hvor  uddannelsen af nye kandidater ikke kan fylde hullet efter den naturlige afgang fra arbejdsmarkedet. Tallene fra vej- og trafikområdet illustrerer situationen. Der uddannes i størrelsesordnen af 100 ingeniører med specialer inden for vej- og trafikområdet, mens afgangen er over 300. Det giver et alvorligt kapacitetsproblem, både for de store nationale projekter, men i særdeleshed også for de mindre kommuner, der står sidst i køen, når de nyuddannede skal vælge karrierevej.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.