Politik fra rødderne

Små kommuner taber kampen om ingeniørerne

I 2020 vil der ifølge prognoserne mangle 30.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater. De små kommuner risikerer at blive taberne i kampen om de unges gunst. Et nyt projekt skal vende udviklingen på vej- og trafikområdet.

 rekruttering

Af Michael Nørgaard | [email protected]

Statens store vejprojekter, Femern Belt og Metrocity-ringen sætter ekstra tryk på efterspørgslen af ingeniører og cand.scient.er og forstærker dermed den udvikling som finder sted i disse år, hvor  uddannelsen af nye kandidater ikke kan fylde hullet efter den naturlige afgang fra arbejdsmarkedet. Tallene fra vej- og trafikområdet illustrerer situationen. Der uddannes i størrelsesordnen af 100 ingeniører med specialer inden for vej- og trafikområdet, mens afgangen er over 300. Det giver et alvorligt kapacitetsproblem, både for de store nationale projekter, men i særdeleshed også for de mindre kommuner, der står sidst i køen, når de nyuddannede skal vælge karrierevej.

Små kommuner i klemme

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57