Politik fra rødderne

Skolerne skærer i skemaet

Færre timer og ringere mulighed for at tilkalde vikarer. Budgetterne på skoleområdet lægger i mange tilfælde op til besparelser, og det betyder blandt andet færre timer til eleverne.

 uddannelse

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Flere skoler vil fremover blive nødt til at aflyse timer. Over 45 procent af kommunerne forventer, at vikardækningen bliver forringet i 2011. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks Lærerforening har foretaget i begyndelsen af september i år. Dorte Lange, formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening, mener, at de kommunale besparelser på vikarområdet er dybt problematiske.

”Lige nu ser vi et billede over hele linjen, hvor kommunerne er nødt til at spare og tage drastiske midler i brug for at holde budgettet. Det skriger til himlen og går direkte ud over undervisningen af eleverne,” siger Dorte Lange. Hun mener, problemet er, at det har større konsekvenser for kommunerne at overskride budgettet end ikke at overholde minimumstimetallet. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57