Politik fra rødderne

Syv ud af ti skoler lever op til kravet om 45 minutters bevægelse om dagen. Det viser en undersøgelse, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden lavede i august 2017.
Syv ud af ti skoler lever op til kravet om 45 minutters bevægelse om dagen. Det viser en undersøgelse, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden lavede i august 2017.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Sådan får man succes med mere bevægelse på skoleskemaet

45 minutters bevægelse om dagen er et krav i den nye folkeskolereform. Det lever syv ud af ti skoler op til i dag. En forsker, en NGO og en praktiker giver her deres bud på, hvordan det lykkes.

 skolemotion

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

NGO'en: Man skal tage stilling til the big why

Bjørn Friis Neerfeldt, Generalsekretær i Dansk Skoleidræt:

Vi kan se i vores undersøgelser, at det er lagt meget over til de enkelte skoleledelser - og i sidste ende den enkelte lærer eller pædagog - at finde ud af, hvordan de vil løse bevægelseskravet. Medejerskab og egenledelse er godt, men skolelederne efterlyser en mere struktureret indsats fra politisk hold i kommunen, så man sætter et strategisk mål for, hvad man vil med bevægelse i kommunen og italesætter, hvad man egentlig forstår ved bevægelse. Der, hvor der ses udfordringer lige nu, er, at de lokale fortolkninger af bevægelse er så forskellige.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57