Kommunen.dk
MENU
Jørgen Hammer var med, da første etape af Nykers nye multiaktivitetsplads blev indviet i sidste uge. Pladsen er finansieret af midler fra Lokalsamfundspuljen.

Foto: Martin Thaulow / Googpeople
Jørgen Hammer var med, da første etape af Nykers nye multiaktivitetsplads blev indviet i sidste uge. Pladsen er finansieret af midler fra Lokalsamfundspuljen. Foto: Martin Thaulow / Googpeople

Sats på frivillige gør Nyker rigere og sjovere

Sats på frivillige gør Nyker rigere og sjovere

Kommunen uddelegerer opgaver, ansvar og medbestemmelse til borgerforeninger på Bornholm. Resultatet er mere levende lokalsamfund, sammenhold – og bedre fondsansøgninger.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På Bornholm er det ikke længere kommunen, der sørger for at hejse flag til konfirmation, sætte sommerblomster i vejkanten og pynte gadebilledet op til jul. Den slags opgaver bliver klaret af frivillige i øens borgerforeninger. De slog nemlig i 2004 efter kommunesammenlægningen i 2003 en handel af med kommunen: De penge, som tidligere var afsat til opgaverne på de kommunale budgetter, gives i dag til borgerforeningerne via Lokalsamfundspuljen. De frivillige i borgerforeningerne sørger for flag, påskeliljer og julepynt, samt en stor del af pengene fra Lokalsamfundspuljen bliver investeret i projekter, der gavner lokalsamfundet og gør bysamfundene mere attraktive. Jørgen Hammer, der er formand for de 27 borgerforeninger i Bornholmske Borgerforeningers Samvirke, ser aftalen som en god måde at uddelegere ansvaret til borgerne og sikre udvikling af lokalsamfundene, uden at det koster kommunen ekstra.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.