Politik fra rødderne

Jørgen Hammer var med, da første etape af Nykers nye multiaktivitetsplads blev indviet i sidste uge. Pladsen er finansieret af midler fra Lokalsamfundspuljen.

Foto: Martin Thaulow / Googpeople
Jørgen Hammer var med, da første etape af Nykers nye multiaktivitetsplads blev indviet i sidste uge. Pladsen er finansieret af midler fra Lokalsamfundspuljen. Foto: Martin Thaulow / Googpeople

Sats på frivillige gør Nyker rigere og sjovere

Kommunen uddelegerer opgaver, ansvar og medbestemmelse til borgerforeninger på Bornholm. Resultatet er mere levende lokalsamfund, sammenhold – og bedre fondsansøgninger.

 udvikling

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

På Bornholm er det ikke længere kommunen, der sørger for at hejse flag til konfirmation, sætte sommerblomster i vejkanten og pynte gadebilledet op til jul. Den slags opgaver bliver klaret af frivillige i øens borgerforeninger. De slog nemlig i 2004 efter kommunesammenlægningen i 2003 en handel af med kommunen: De penge, som tidligere var afsat til opgaverne på de kommunale budgetter, gives i dag til borgerforeningerne via Lokalsamfundspuljen. De frivillige i borgerforeningerne sørger for flag, påskeliljer og julepynt, samt en stor del af pengene fra Lokalsamfundspuljen bliver investeret i projekter, der gavner lokalsamfundet og gør bysamfundene mere attraktive. Jørgen Hammer, der er formand for de 27 borgerforeninger i Bornholmske Borgerforeningers Samvirke, ser aftalen som en god måde at uddelegere ansvaret til borgerne og sikre udvikling af lokalsamfundene, uden at det koster kommunen ekstra.

- Juleudsmykningen har aldrig været pænere. Der er juletræer i byerne og kravlenisser på byporte og masser af den slags søde initiativer, fortæller Jørgen Hammer, der også er formand for borgerforeningen i Nyker, der er et lokalsamfund med 600 indbyggere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57