Sæt de kommunale ledere fri

Statens detailregulering af den kommunale sektor er ved at kvæle de kommunale chefer. De skal sættes fri og have større albuerum, ellers forsvinder de til den private sektor, lyder det fra tidligere teaterchef Michael Christiansen. 

 ledelse

Af Redaktionen | [email protected]

Alt for stram statslig detailregulering har ødelagt mulighederne for at udøve selvstændig ledelse i landets kommuner. Det går især ud over kommunernes institutionsledere, som er ved at blive kvalt i indberetnings- og dokumentationskrav. Sådan lyder den kontante melding fra tidligere chef for Det Kongelige Teater, Michael Christiansen, i dag blandt andet bestyrelsesformand for DR. Han opfordrer staten og landets kommunaldirektører til at sætte institutionslederne fri, hvis ikke man vil risikere at miste dem til den private sektor.

”Set udefra ligner det kommunale selvstyre i dag gammeldags centraløkonomisk stalinistisk topstyring, hvor alting skal måles og vejes og indberettes videre opad i systemet. Det har indsnævret den enkelte kommunale leders manøvrerum så meget, at der ikke er plads til at udøve det, som resten af samfundet i dag beskæftiger sig med – nemlig moderne ledelse. Og det er for mig at se den helt store udfordring i kommunerne i dag,” siger Michael Christiansen. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57