Politik fra rødderne

Private overtager mere og mere omsorg i Sverige

I løbet af fem år er børnepasning, skoledrift og ældrepleje i stigende grad overtaget af private i Sverige, viser ny undersøgelse. Trods ligheder og ensretning er der betydelige forskelle på konkurrenceudsættelse i Danmark, Norge og Sverige.

 udbud

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Mens diskussionen har raset herhjemme, om private pædagoger skal opdrage børn og private hjemmehjælpere vaske de ældre, så har kommunerne i Sverige overladt flere og flere af deres omsorgsydelser til private firmaer.

Det viser en ny undersøgelse fra erhvervsorganisationen Svenskt Näringsliv, der blev offentliggjort i januar. Fra 2005 til 2009 er de private vokset inden for børne- og ældrepleje, samt uddannelsesområdet. Sammen med familiepleje er det også disse områder, hvor private i 2009 stod stærkest.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

HR & uddannelse

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57