Politik fra rødderne

Økonomichefer ønsker bedre sammenligning

Seks ud af ti økonomiansvarlige peger på, at kommunerne skal blive bedre til at benchmarke sig for at blive mere produktive. Ifølge Produktivitetskommissionen er der et stort potentiale i at bruge benchmarking mere systematisk, men kritikere frygter for det lokale råderum.

 afspejling

Af Morten Munkholm | [email protected]

Lær af naboen og spar millioner af kroner.
En af Produktivitetskommissionens klare anbefalinger er, at kommunerne ved at bruge benchmarking bedre og mere systematisk vil kunne hente store gevinster på at lære af hinanden – en anbefaling, kommunernes økonomiansvarlige er enige i.
En rundspørge foretaget af Kommunen viser nemlig, at 63 procent af de økonomiansvarlige mener, at kommunerne skal blive bedre til benchmarking for at blive mere effektive. En af dem er økonomidirektør John Jensen fra Svendborg.

- Det bliver jo allerede brugt i høj grad, men jeg mener, det handler om at få kvalificeret det mere og brugt det på den rigtige måde, så det giver grundlag for fornuftige effektiviseringer, siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57