Kommunen.dk
MENU

Økonomi og faglighed er en svær kabale

Økonomi og faglighed er en svær kabale

Kommunale ledere står i et dagligt dilemma, når de skal balancere økonomiske krav og forventninger på den ene side over for hensynet til fagligheden på den anden.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Syv ud af ti kommunale ledere oplever et dilemma mellem økonomiske hensyn og faglig bæredygtighed i deres daglige rolle som leder.
Det viser undersøgelsen ’Kommunal ledelse – lederrollen i den kommunale sektor anno 2010’, der er foretaget af Lederne.
Lisbeth Schmidt, som er leder inden for aktivitet og pleje i Billund Kommune, oplever især, at balancegangen er svær, når de økonomiske krav har konsekvenser for den enkelte borger:
”Det er svært at gå på kompromis med den direkte borgerpleje. Både medarbejdere og borgere bliver ramt, når der sker nedskæringer i tidsforbruget til den daglige pleje, og så er det en udfordring at stå med ansvaret,” siger Lisbeth Schmidt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.